Сьомий апеляційний адміністративний суд Exit Reader Mode

Закон & Бізнес: Еволюція адмін’юстиції: 20 років самостійності — конференція у 7ААС

Джерело: Закон & Бізнес

 

20 років тому набув чинності закон, що передбачав створення в Україні системи судів адміністративної юстиції. З цієї нагоди у Сьомому апеляційному адміністративному суді відбулась конференція.

Захід, організований у рамках Днів адмін’юстиції в Україні, проходив у комбінації офлайн та онлайн форматів, що дозволило оптимізувати робочу атмосферу, повідомляє «Закон і Бізнес».

«Ми із вами зустрілись у нелегкий час: перед нами наразі стоять найголовніші загальнодержавні виклики — побороти аргесора, відстояти нашу незалежність та територіальну цілісність і відбудувати свою батьківщину. Сьогоднішня зустріч є знаковою для судової влади, адже адміністративна юстиція, яка існує в Україні два десятиліття, свій упевнений шлях розпочала на теренах Вінниччини. Обмін прогресивними думками у правовому полі свідчить про невпинний рух уперед і прагнення до розвитку судової влади в нашій країні», — зауважив очільник 7ААС Віталій Кузьмишин, вітаючи учасників заходу.

Як повідомляє прес-служба 7ААС, також із вітальним словом виступив ректор Донецького національного університету ім.В.Стуса Роман Гринюк. Він наголосив, що активна позиція 7ААС у процесі розвитку адміністративної юстиції є важливою для становлення цієї галузі права, а зустрічі професійної спільноти дають змогу окреслювати нові вектори спільної роботи.

Фахова дискусія поділялась на дві тематичні сесії:

«Від впровадження до сталого розвитку: основні тенденції»;

«Адміністративна юстиція України: досягнення та перспективи.»

Серед спікерів були судді Касаційного адміністративного суду Валерій Білоус та Андрій Загороднюк. Також своїми думками поділились науковці та викладачі.