Сьомий апеляційний адміністративний суд Exit Reader Mode

Про медіа в Україні – зустріч з розробниками нового законопроєкту

 

У рамках ухвалення Верховною Радою України Закону України «Про медіа» сьогодні відбулась онлайн-зустріч з членами робочої групи з розробки законопроєкту.

Від 7ААС участь у заході взяла прессекретар Інга Гаврилюк. Спікери Віта Володовська, Ігор Розкладай та Анна Літвіщенко розповіли про особливості ухваленого нормативно-правового акту та дали розгорнуті відповіді на питання щодо основних положень документа.

Зустріч організувала Платформа прав людини.

Довідково про законопроєкт:

13 грудня 2022 року Верховна Рада України ухвалила довгоочікуваний Закон «Про медіа», 29 грудня його підписав Президент України.

Проведення медійної реформи було однією з вимог Європейського Союзу до України у зв’язку з набуттям нею статусу країни-кандидата на вступ до ЄС.

Закон України «Про медіа» визначає правові засади діяльності в Україні суб’єктів у сфері медіа, а також засади державного управління, регулювання та нагляду у цій сфері.

Метою закону є створення єдиної, впорядкованої та взаємоузгодженої системи правових норм, спрямованих на регулювання правовідносин у сфері медіа, виконання Україною зобов’язань перед європейськими партнерами та імплементація норм європейського законодавства у національне законодавство.

Відповідно до Прикінцевих положень, закон набуде чинності 31 березня 2023 року. Водночас щодо деяких положень визначено окремі терміни набуття ними чинності.