Сьомий апеляційний адміністративний суд Exit Reader Mode

7ААС провів засідання за новим КАСУ

Сьомий апеляційний адміністративний суд завжди активно відповідає на виклики сьогодення. Тож сьогодні колегія суддів 7ААС провела два засідання у режимі відеоконференцзв’язку за новими стандартами, що передбачені змінами до Кодексу адміністративного судочинства України.

Дві справи були заслухані із використанням програми ZOOM у режимі конференції. Питання проведення засідання дистанційно було узгоджено із учасниками процесу заздалегідь. Сторони не заперечували проти слухання справи у такому форматі.

Онлайн-засідання процесуально відповідали нормам Кодексу адміністративного судочинства України, при цьому особи учасників справи встановлювались за надісланими копіями документів, що були підписані електронним цифровим підписом.

Слухання справ відбувалось у такому ж режимі, як і звичний формат відеоконференцій лише з використанням комунікаційного програмного забезпечення ZOOM.

Новаційні підходи у проведенні судових засідань пов’язані із запровадженням карантинних заходів на території України. Таким чином, карантин не є обмеженням для доступу громадян до правосуддя.